GMT Zorg aan Europaweg biedt dagbesteding voor ouderen

Tekst: Corry Snieder

Aan de Europaweg 43 (Vlieghuis) is op 1 september van dit jaar GMT Zorg voor dagbesteding van start gegaan. De naam GMT komt voort uit de namen van Gerben en Melissa van der Weide en hun zoon Twan (3). Zij verhuisden vanuit Erica naar de Europaweg in Schoonebeek, waar zij een paardenhouderij hebben.

Rust en ruimte
Melissa: “Ik zit momenteel in de eindfase van mijn opleiding Maatschappelijke Zorg/Persoonlijk Begeleider. Wij wonen hier in een prachtige landelijke omgeving op bijna 6 hectare.  Ik dacht: ‘Hoe mooi zou het zijn als ouderen hier met ons mee kunnen genieten van de natuur, de dieren en de rust en ruimte die deze plek te bieden heeft’. Zo is langzamerhand het idee ontstaan om een dagbesteding voor ouderen en ouderen met een lichte beperking op te zetten.”

Zorgplan
Voor elke cliënt wordt een persoonlijk zorgplan opgesteld, waarbij met ieders (on)mogelijkheden rekening wordt gehouden. Door het bieden van structuur wordt een bijdrage geleverd aan de mogelijkheid om langer thuis te kunnen blijven wonen.  Ook het signaleren van bepaalde problemen is een aspect dat aandacht verdient. Zonodig is er contact met de huisarts, een geruststellende gedachte. 

Niets moet, alles mag
Dát is het uitgangspunt van GMT Zorg. De cliënten zijn volkomen vrij in de manier waarop zij hun tijd doorbrengen bij GMT Zorg. Als zij rustig een krantje willen lezen en een beetje praten met elkaar: prima. Maar er worden ook veel activiteiten aangeboden. Zo kan men helpen met het verzorgen van de dieren, er is een moestuin, een werkplaats om te klussen en er worden veel binnenactiviteiten gehouden. Kortom: voor elk wat wils. 

Het nuttigen van een gezamenlijke maaltijd behoort tot de mogelijkheden. Samen eten is gezelliger en bevordert de eetlust! 

GMT Zorg is open van maandag tot en met vrijdag. Vaak kunnen de kosten betaald worden uit  het Persoonsgebonden Budget of de Wmo. U kunt een halve dag, een hele dag en ook meerdere dagen per week terecht bij GMT Zorg.

Meer informatie: info@gmtzorg.nl of 06-10275738 (Melissa).

Foto: Bertha Hooijveld