Leny Exel: al kwart eeuw actief als natuurgeneeskundig/paranormaal therapeut

Leny Exel viert een jubileum: haar praktijk als natuurgeneeskundig therapeute bestaat inmiddels 25 jaar. “Klanten kregen van mij ter gelegenheid van het jubileum een pot honing, daar waren zij erg blij mee”, vertelt Leny.

In haar praktijk is zij naast haar activiteiten als natuurgeneeskundig therapeute bezig met paranormale therapie, zoals magnetiseren, paranormaal genezen en handoplegging. Dat zij inmiddels naam heeft opgebouwd, blijkt wel uit het feit dat de lokale huisarts cliënte doorstuurt.

Leny kan helpen bij allerlei klachten, zoals hoofdpijn, wratten, eczeem, maagklachten en heupen. “De mensen komen hier in de praktijk, maar ik kan ook werken aan de hand van foto’s. Dat was vooral in coronatijd een groot voordeel.” Overigens behandelt Leny ook dieren. “Ik vind het mooi om mensen te kunnen helpen dat zij geleidelijk aan beter worden.” Zij voegt eraan toe: “Ik vergelijk het met de grote schoonmaak. Dan krijg je eerst rommel, voordat het gewenste resultaat er is.” Leny stelt, dat er meer is tussen hemel en aarde. “Ik heb bepaalde gaven geërfd van mijn vader. Ik krijg bepaalde dingen door en ik voel de pijn van mensen in mijn eigen lichaam.”

Foto: Esselien de Groot

Voeding
Leny richt haar aandacht ook op voeding. Zijzelf is een fervent bezoeker van de warenmarkt waar zij veel verse producten koopt en boerderijen waar zuivere producten worden verkocht. “Het is goed om puur voedsel te eten. Bekijk op de verpakking van producten eens de E-nummers die erin zitten. Verder eten de Nederlands veel te veel varkensvlees en dat is niet goed voor mens. We hebben ook rundvlees, eieren en vegetarische maaltijden. Daarnaast consumeren we teveel suiker.” Zij adviseert om bijvoorbeeld ongebrande noten, kaas en wortel te eten in plaats van ongezonde producten.

In de loop der jaren heeft Leny diverse successen behaald, onder andere op het gebied van mensen met eczeem en kinderen met hoofd- en buikklachten. Ook is zij blij dat zij dieren kan helpen.

Leny Exel
De Gasthuislanden 14, Schoonebeek
06-12358608
info@lenyexel.nl
www.lenyexel.nl

Tekst: Esselien de Groot