Gratis energiebespaarproducten voor klanten van de Voedselbank

Steeds meer inwoners hebben moeite met het betalen van de energierekening door de hoge energieprijzen. De gemeente Emmen geeft daarom een steuntje in de rug aan klanten van de Voedselbank. Wethouder Pascal Schrik overhandigde de eerste energiebespaarproducten aan bestuursleden Ton Sleeking en Margaret Jeuring van de Voedselbank. Met deze producten kunnen inwoners hun energieverbruik omlaag brengen. Met het aanbrengen van tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen en deurdrangers kan flink bespaard worden op de energierekening. Ongeveer 20 tot 30 procent van de warmte in huis gaat verloren via kieren en naden. Hier is vaak eenvoudig iets aan te doen.


Steuntje in de rug
Wethouder Pascal Schrik: “We willen inwoners graag een steuntje in de rug geven. Met deze gratis energiebespaarproducten kun je direct besparen op je energieverbruik en daarmee je rekening naar beneden krijgen. En dat is hard nodig in deze tijd van hoge kosten.”


Steeds meer klanten bij de Voedselbank
Ton Sleeking: “We zien een toename van het aantal klanten van de Voedselbank en dat stijgt nog iedere week. De crisis is in volle gang. We zijn blij dat we met zoveel vrijwilligers inwoners kunnen helpen die het iedere week opnieuw heel moeilijk hebben om rond te komen. Alle hulp is hierbij wlkom!”

EmmenGeeftEnergieVoedselbank.jpg

D.

Deze actie is opgezet in samenwerking met Mastermate Assen.