Hoe houden we Schoonebeek schoon

De kledingcontainer achter de Chinees bijvoorbeeld, daar liggen vaak volle plastic zakken met kleding NAAST de container. Bij de luiercontainer op de parkeerplaats naast de kerk liggen regelmatig de zakken met poepluiers VOOR de container in plaats van erin. En die luiers zitten helaas niet altijd even stevig dicht…

Waarom maken we er soms zo’n rommel van? Omdat de container vol is? Mensen, leg het niet op straat. Neem het mee naar huis of breng het naar een andere container. In geval van de kledingcontainer: als u een e-mail stuurt naar info@samskledingactie.nl met het adres van de container maken zij de container zo snel mogelijk leeg. Wat de luiercontainer betreft: wij begrijpen best dat u die vieze zakken niet thuis wilt bewaren. Maar om die dan maar op straat te laten liggen als de container toevallig vol zit is echt niet wenselijk. Neem de volle zak dan toch maar liever mee naar huis en gooi het in de restcontainer. Indien u even melding maakt van de volle container, dan maakt Area de container zo snel mogelijk leeg. U kunt dit melden via de Area-app, die u kunt downloaden op uw telefoon.

BuitenBeter
U kunt nog meer bijdragen aan een prettige leefomgeving in en rond Schoonebeek door de BuitenBeter app te installeren op uw telefoon, en deze app te gebruiken om de buitenruimtes schoon, heel en veilig te houden. Kapotte speeltoestellen, een kapotte lantaarnpaal, een rechtop staande stoeptegel…. U kunt het allemaal melden (dat kan ook anoniem!) via de BuitenBeter-app, de gemeente gaat er dan achteraan om het op te lossen.

HOUD SCHOONEBEEK SCHOON!

Met vriendelijke groet,
Annie Kroeze
Bestuurslid