Joreins Be Yourself praktijk gaat medio mei van start

Tekst en foto: Esselien de Groot

Jorein Pekelsma start op woensdag 15 mei met haar Joreins Be Yourself Praktijk voor onder andere voet- en handreflexologie en Reiki. De praktijkruimte is te vinden achter Juwelier Pekelsma, het bedrijf van Jorein en haar man, aan Vaart Zuidzijde 31 in Nieuw-Amsterdam.

“In 2012 heb ik de opleiding voetreflextherapie gedaan en daarvoor al, in 2004, heb ik mijn Reiki-diploma gehaald. Deze opleiding heb ik onlangs nog eens gedaan”, vertelt Jorein. Het vak bleef haar trekken en nu heeft zij de stoute schoenen aangetrokken. “Ik vind het best spannend, maar ik heb er alle vertrouwen in”, zegt Jorein enthousiast. In eerste instantie zal zij op woensdag en donderdag werkzaam zijn in haar praktijk, daarnaast blijft zij ondersteunend in de winkel.

“Het is een mooi vak, omdat je mensen kunt helpen in het proces van ontspanning en pijnvermindering. Dat gaat door middel van drukpunten in handen, voeten en oren. De ervaring is dat dat goed werkt. Reiki bestaat voornamelijk uit het doorgeven van energie door handoplegging. Daarmee ondersteun ik het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Blokkades worden verminderd, zodat de energie weer kan doorstromen.”

In het kader van Moederdag op zondag 12 mei heeft Jorein een actie. Voor een behandeling van 45 tot 60 minuten geldt een flinke korting. “Leuk om cadeau te geven”, aldus Jorein.

Joreins Be Yourself Praktijk is bereikbaar via telefoonnummer 06-13301405. Het mailadres is joreinpekelsma@gmail.com. Er is ook een Facebookpagina onder deze naam.