Knoop eruit helpt mensen van hun pijn af

“Ik help mensen om van hun pijn af te komen.” Dat is de boodschap van triggerpointmasseur Marjolijn van Velsen, die aan de Roggeakker in Schoonebeek haar praktijk ‘Knoop Eruit’ heeft. “Het kan gaan om klachten als hielspoor, frozen shoulder of een tennisarm, maar ook kunnen stressgerelateerde klachten ontstaan.

Triggerpoints
Marjolijn maakt gebruik van triggerpointmassage, waarbij zij knopen in spieren kan wegnemen. Deze triggerpoints ontstaan veelal door overbelasting. “Ik kijk niet alleen naar de triggerpoints, maar probeer ook de oorzaak te achterhalen. Soms zijn er bijvoorbeeld mensen, die al jaren kampen met hoofdpijn, dat blijkt dan te komen door spierspanning die na jaren nog aanwezig is na een aanrijding of val . Vaak is na één behandeling de pijn al gereduceerd.” Zij behandelt zowel mensen met chronische klachten, acute pijnklachten en mensen, die zijn uitbehandeld. Jeuk kan worden veroorzaakt doordat een spier op een zenuw drukt. Spierknopen kunnen ook veroorzaken, dat je na een tandartsbezoek kiespijn houdt. Verder kan het bindweefsel zo strak zitten, dat dat ook invloed heeft op de spieren.” Marjolijn geeft haar cliënten ook aan hoe zij zichzelf kunnen masseren bij klachten.

Foto: Knoop Eruit

Marjolijn heeft geen wachtlijsten, dus kan mensen snel behandelen. “Cliënten kunnen rechtstreeks contact met mij opnemen. Wel is het zo, dat de behandelingen niet worden vergoed. Het intakegesprek is gratis.”

Gezond eten en bewegen
Daarnaast is Marjolijn actief op het gebied van coachen. “Ik begeleid mensen, die dingen anders willen aanpakken, bijvoorbeeld op het gebied van bewegen en gezond eten. Ik probeer mensen inzicht te geven.”

Marjolijn heeft sinds 2014 een eigen praktijk, die zij opzette in Den Haag en voortzette in Delft. “Mijn man en ik zijn eind 2019 naar Schoonebeek verhuisd voor de rust en ruimte.”

Knoop Eruit
Roggeakker 15 Schoonebeek
06-20272766
www.knooperuit.nl

Tekst: Esselien de Groot