Koningsdag ook volop gevierd in dorpen en wijken

Emmen rolt op 27 april 2024 de oranje loper uit voor Koning Willem-Alexander. Samen met de leden van de Koninklijke familie viert hij zijn verjaardag in het centrum van Emmen. Maar niet alleen in Emmen is het feestelijk oranje. Ook in alle dorpen en wijken van de gemeente. Zo zijn er maar liefst 180 aanvragen voor de subsidieregeling ‘Samen oranje’ voor activiteiten op en rond Koningsdag in de gehele gemeente ingediend en toegekend. Daarnaast worden er in de 15 dorpen ‘ I love’ plaatsnaamborden geplaatst naast de verdere feestelijke aankleding.


Samen Oranje
Eind februari is de subsidieregeling ‘Samen oranje’ gestart. Inwoners, stichtingen of verenigingen die op of rond Koningsdag een leuke activiteit in hun dorp of wijk willen organiseren, konden hiervoor maximaal 350 euro krijgen. De aanvragen konden worden ingediend tot 1 april. We hebben maar liefst 180 inwoners, stichtingen en verenigingen blij kunnen maken met een financiële bijdrage. Wethouder Guido Rink: ‘’In bijna alle dorpen en wijken van de gemeente Emmen worden activiteiten georganiseerd op of rond Koningsdag. Van Nieuw-Weerdinge tot in Nieuw Schoonebeek en van Veenoord tot in Zwartemeer. Fantastisch!’’.


De populairste activiteit van ‘Samen oranje’ is een gezellige barbecue, vaak gecombineerd met spelletjes voor kinderen- met buurtbewoners, vrienden of familie. Andere voorbeelden van activiteiten zijn een pub quiz over het Koningshuis, tompoezen uitdelen op de brink of een koningswandeling door het Bargerveen.


Activiteiten waar iedereen welkom is
De meeste activiteiten uit Samen oranje worden georganiseerd voor een bepaalde groep. Bijvoorbeeld een ontbijt met buren en vrienden, een bingo met de buurt of een spelletjesdag met de bewoners van een verpleeghuis. Dat past goed bij naoberschap, maar dit zijn geen activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Er zijn ook activiteiten waar iedereen van harte welkom is. Bekijk deze op www.koningsdaginemmen.nl