Koningsvliegeren Schoonebeek 2022

Stichting Koningsvliegeren Schoonebeek heeft na twee jaar stilzitten rond Koningsdag eindelijk haar plannen kunnen uitpakken. En hoe… Nadat de aanwezigen op Koningsnacht om 20.00 uur werden getrakteerd op een glaasje oranjebitter ging het los. Er werd meteen een goed feestje gebouwd door de heren van feestband De Moeflons. De ontlading dat dit weer mogelijk was, was duidelijk voelbaar bij organisatie en publiek. Genieten was het voor iedereen. Mede doordat de organisatie een warmtekanon in de tent had geplaatst, was het goed vertoeven in de tent ondanks de koude nacht.

Op Koningsdag zelf stonden de eersten al rond de klok van zeven uur klaar voor de vrijmarkt. Een bescheiden vrijmarkt achteraf, aangezien de totale aantal kleedjes rond de twintig bleef hangen.

‘s Middags was er voor de kinderen de mogelijkheid om hun fiets te versieren. Samen met De Vliegerende Hollander werden er de mooiste creaties gemaakt. Menig blij kind heeft dan ook met trots zijn/haar versierde fiets laten zien tijdens een rondgang door het dorp. 

Veel ondernemers uit Schoonebeek hadden een aantal prijsjes ter beschikking gesteld voor de verloting. En dat het mooie prijsjes waren was goed te merken, aangezien de verloting halverwege de middag helemaal was uitverkocht.

Veel mensen wisten hun weg te vinden naar het Boôveld. Zelfs RTV Drenthe was aanwezig om verslag te doen van Koningsdag in Schoonebeek.

Voor de vliegeraars was het een vervelende dag, aangezien net deze dag de wind het liet afweten en de vliegers aan de grond moesten blijven.

Voor het publiek was dat geen probleem, aangezien zij heerlijk in het zonnetje op het terras konden genieten van een terrasoptreden van The Great Borrelnootjes.

Grote dank aan alle bezoekers, vrijwilligers en sponsoren!

Koningsvliegeren Schoonebeek 2022 was in één woord: TOP!