Mantelzorgers in het zonnetje, tijdens de Week van de Mantelzorg

Van 7 t/m 13 november is de Week van de Mantelzorg in de gemeente Emmen. Tijdens deze week worden mantelzorgers in het zonnetje gezet. Welzijnsgroep Sedna, de Contactpunten mantelzorg en de VPB hebben een mooi programma met activiteiten samengesteld. Ook aan de jonge mantelzorgers is gedacht. Bent u de afgelopen 3 maanden mantelzorger geweest? Dan kunt u zich aanmelden voor de Week van de Mantelzorg.

Activiteiten
Wethouder Guido Rink doet op 8 november de officiële opening bij hotel van der Valk. Daarna is er een muzikaal programma. Er wordt afgesloten met een lunch. ’s Middags kunnen de mantelzorgers een workshop volgen. De rest van de week staat ook bol van de activiteiten zoals: een gezellige hightea, creatief met alpacawol, een gezellige snooker/pool avond etc.

Jonge mantelzorgers
Ook zijn er speciale activiteiten voor jonge mantelzorgers: de spannende Escaperoom ‘De Mijn’, een actieve buitensurvival dag of een bioscoopbon. Thuiswonende kinderen met een zieke ouder of broer/zus mogen hieraan deelnemen. Ook als de ouders niet geregistreerd staan als mantelzorger bij de gemeente of bij een Contactpunt mantelzorg.

Wethouder Guido Rink: ‘Ik heb veel waardering en respect voor de inzet van mantelzorgers voor hun naasten. Als blijk van waardering, organiseren we verschillende dingen. Tijdens de Week van de Mantelzorg, zetten we mantelzorgers een week lang in het zonnetje.’

Meer informatie een aanmelden
Op de website van Sedna kunt u het programmaboekje downloaden (www.sednaemmen.nl/zoeken/mantelzorg). Hierin staan alle activiteiten die tijdens de Week van de Mantelzorg georganiseerd worden. Ook kunt u zich hier aanmelden voor een activiteit via het digitale aanmeldformulier. Dit kan t/m 22 oktober 2021.

N.B. Tijdens de Week van de Mantelzorg worden de coronamaatregelen voor evenementen toegepast. Dit betekent dat u een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een testbewijs nodig heeft om deel te nemen aan de activiteiten.

Vragen?
Heeft u een vraag? Neem dan contact op met Thea van Oostrum via telefoonnummer: 0591 680 800 of per e-mail: t.vanoostrum@sednaemmen.nl. Voor algemene vragen over mantelzorg, kunt u contact opnemen met het Contactpunt mantelzorg in uw eigen gebied. Voor meer informatie hierover zie: www.mantelzorgemmen.nl