Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2021

Vrijdag 7 januari 2022 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt. Dit jaar is het de aanmoedigingsprijs, deze prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt en is bedoeld voor personen die recent een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien. Naast personen kunnen ook verenigingen of instellingen worden genomineerd. Voorwaarde is dat er een sterke culturele binding is met de gemeente Emmen.

De cultuurprijs is een oeuvreprijs óf een aanmoedigingsprijs. De winnaar ontvangt een cheque van 1.000 euro en een kunstwerk. Eerder werd deze aanmoedigingsprijs uitgereikt aan illustrator Marloes de Vries (2013), componist en uitvoerend muzikant Arjan Linker (2015), singer-songwriter Isa Zwart (2017) en singer-songwriter Hannah Mae (2019).
Aanmelden kan tot 6 november
Inwoners van de gemeente Emmen kunnen kunstenaars/organisaties voordragen voor deze prijs. Aanmelden kan tot 6 november via:

• het aanmeldingsformulier op de website www.bibliotheekemmen.nl/cultuurprijs.html, of
• een gemotiveerde voordracht, met vermelding van uw naam en adres naar cultuurprijs@bibliotheekemmen.nl , of
• een gemotiveerde voordracht, met vermelding van uw naam en adres naar: Bibliotheek Emmen, Noorderplein 101, 7811 MG Emmen o.v.v. Cultuurprijs Emmen.

Jury
De jury bestaat uit de winnaars van de laatste twee oeuvreprijzen, schrijver Pieter Koolwijk en zangeres Carine Vinke, Bibian Welbergen namens De Kunstbeweging, Peter Veen, schrijver, en onafhankelijk voorzitter Alya Assen. De jury maakt een selectie uit de aanmeldingen, waarop vervolgens gestemd kan worden. Op de website van De Bibliotheek Emmen kan vanaf 7 december gestemd worden. De publieks- en jury stemmen bepalen uiteindelijk aan wie de Aanmoedigings Cultuurprijs Emmen 2021 wordt uitgereikt.