Nieuwe isolatiesubsidie voor woningeigenaren met smalle beurs

Woningeigenaren met een laag inkomen kunnen tot € 2500 euro subsidie aanvragen voor woningisolatie. Deze subsidie geldt voor alle Drentse gemeenten.


Lagere energierekening
Isolatie maakt een huis prettiger om te wonen. Het zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar helpt ook tegen tocht, kou en vermindert de CO2-uitstoot. Afhankelijk van het type isolatie daalt de energierekening met 10 tot 30%. Inwoners kunnen de isolatiesubsidie gebruiken voor verschillende isolatiewerkzaamheden, zoals spouwmuurisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over kosten voor ecologisch onderzoek als ze voor het isoleren een bedrijf inschakelen dat gecertificeerd is om natuurvriendelijk te isoleren. Op natuurvriendelijkisoleren.nl staat een lijst van geschikte bedrijven.


Voorwaarden
Om gebruik te kunnen maken van deze subsidie moet men een jaarinkomen hebben wat lager is dan € 34.100,-. Bij de aanvraag moeten ze een getekende offerte (van na 1 november 2023) aanleveren van een bij de KVK geregistreerde aannemer. De aannemer moet de werkzaamheden binnen een jaar na het uitbetalen van de subsidie doen.


Aanvragen gaat zo
Geïnteresseerden kunnen de isolatiesubsidie aanvragen via het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). Ze vinden het aanvraagformulier op de website van het SNN. Hun aanvraag wordt binnen acht weken beoordeeld.