Servicepunt in bibliotheek Schoonebeek

In ’t Aole Gemientehoes is een Servicepunt van de bibliotheek gehuisvest. Met een lidmaatschap van de bibliotheek kunt u gebruikmaken van de collectie boeken en tijdschriften van het Servicepunt en hebt u tevens toegang tot de gehele collectie van de provincie Drenthe, inclusief E-books.

Er is een mooie collectie spannende, romantische of literaire romans aanwezig, voor elk wat wils! De meeste titels zijn vrij nieuw en de collectie wordt bovendien regelmatig aangevuld met boeken die rouleren langs de andere servicepunten in de gemeente Emmen.

Voor mensen die wat meer moeite met de kleine lettertjes hebben is er een collectie groteletterboeken. Tijdschriften zijn er ook te leen, zoals de Libelle en de Plus.  Voor de allerkleinsten is er een kleine collectie prentenboeken.

Met een lidmaatschap van de bibliotheek kunt u vanuit huis materialen reserveren uit heel Drenthe via de website van de bibliotheek. De reserveringen kunt u laten bezorgen of afhalen in het Servicepunt.

Om te kunnen lenen heeft u een bibliotheekabonnement nodig. Dit is voor kinderen tot 19 jaar gratis, vanaf 19 jaar kost het 49,50 (basisabonnement) of 61 euro (groot abonnement). U kunt met dit abonnement overal in Drenthe lenen en terugbrengen. Een lidmaatschap afsluiten moet u in een bibliotheek, bijvoorbeeld in Nieuw-Amsterdam of Klazienaveen doen, daarna kunt u uw pasje gebruiken in het servicepunt.

Bezorgservice
Kunt u door ouderdom, langdurige ziekte of een lichamelijke beperking zelf niet naar de bibliotheek komen, dan kunt u een beroep doen op de bezorgservice van de bibliotheek in Emmen. Om voor bezorging in aanmerking te komen, kunt u bellen of mailen naar de bibliotheek. Er komt dan een medewerker op bezoek bij u thuis, die vertelt wat de mogelijkheden zijn. In overleg wordt bepaald hoe vaak en wanneer bestellingen worden bezorgd.

Openingstijden
Het Servicepunt is open als ’t Aole Gemientehoes geopend is. Wilt u liever wat hulp bij zoeken en registreren van de boeken , op dinsdag van 16.15 -17.15 uur en donderdag van 10.00 – 12.00 uur zijn er vrijwilligers aanwezig om u te helpen. Meer informatie: bel 0591-681444 of stuur een e-mail naar klantenservice@bibliotheekemmen.nl.

Komt u vooral een keer kijken om een indruk op te doen van de mogelijkheden die geboden worden!