Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken

Ruim € 34.000,- voor versterken van de leefbaarheid in dorpen en wijken

Het vernieuwen van het binnenplein en stalruimtes op de kinderboerderij in Zwartemeer, het opknappen en aankleden van het centrum van Zwartemeer en het verbouwen van het oude koetshuis in Nieuw-Dordrecht; daarvoor stelt de gemeente Emmen €34.435,- beschikbaar. Deze drie initiatieven ontvangen subsidie uit de Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken.

Elk half jaar kunnen inwoners en organisaties uit de dorpen en wijken in de gemeente een subsidie uit de stimuleringsregeling aanvragen om de leefbaarheid in dorpen en wijken te verbeteren. Wethouder René van der Weide: “Een aantrekkelijke omgeving is belangrijk voor de leefbaarheid in dorpen en wijken. Met deze initiatieven uit Zwartemeer en Nieuw-Dordrecht kunnen we met een kleine bijdrage een groot verschil maken. Dat is waar we deze regeling voor in het leven hebben geroepen”.

Vernieuwen kinderboerderij in Zwartemeer
De kinderboerderij Beatrixhoeve in Zwartemeer is een fijne ontmoetingsplek voor ouders en kinderen uit het dorp. Kinderen kunnen er heerlijk spelen en knuffelen met dieren. De Beatrixhoeve is een actieve stichting die met regelmaat activiteiten voor kinderen organiseert.
Om de kinderboerderij zo goed mogelijk te onderhouden, ontvangt de stichting € 6.625,-. Daarmee kunnen ze de stalruimtes en het binnenplein vernieuwen.

Sfeervol centrum in Zwartemeer
Voor de leefbaarheid van Zwartemeer is een mooi en sfeervol centrumgebied van groot belang. Met de subsidie van € 2.160,-. kan Centrumgroep Zwartemeer het centrum rond de feestdagen sfeervol en mooi aankleden en verlichten.

Verbouwen oude koetshuis in Nieuw-Dordrecht
Het oude koetshuis (1934) op de openbare begraafplaats is een beeldbepalend pand in Nieuw-Dordrecht. Hoewel het pand in een goede staat verkeert, is het nu niet goed bruikbaar. De verbouwing tot opslag- en bezoekersruimte zorgt ervoor dat bezoekers aan de algemene begraafplaats in de toekomst gebruik kunnen maken van deze ruimte. Voor de verbouwing ontvangt de werkgroep vrijwilligers van Nieuw-Dordrecht € 25.650,-.