Expositie ‘De zeven werken van barmhartigheid’

Van zondag 28 maart tot en met zondag 4 april organiseert de Protestantse Gemeente Schoonebeek de expositie ‘De zeven werken van barmhartigheid’ in de Dorpskerk aan de Europaweg 114.

Op weg naar Pasen staat de Dorpskerk te Schoonebeek stil bij de zeven werken van barmhartigheid. Elk werk wordt geïllustreerd met een kunstwerk gemaakt door een amateurkunstenaar uit de gemeente. Ook de kinderen van de basisschool de Oliebron hebben werken gemaakt omtrent dit onderwerp.

Deze werken, aangevuld met een aantal werken rond het thema Pasen worden nu in een bijzondere expositie coronaproef tentoongesteld. Dit kan omdat de Dorpskerk over een heel transparant foyer beschikt, zodat de kunstwerken goed vanaf de buitenkant te zien zullen zijn, ‘s avonds (tot de avondklok) ook met belichting.

De opening van de expositie vindt plaats op zondagavond 28 maart om 19.00 met een klein concert en een korte toelichting op de verschillende kunstwerken, alles live te volgen (of achteraf te bekijken) via een livestream van onze gemeente:
https://kerkdienstgemist.nl/stations/392-Protestantse-Gemeente-Schoonebeek
De expositie is toegankelijk tot 5 april.
De foto’s van de kunstwerken vindt u vanaf 29 maart ook op de site van de Dorpskerk  http://pgschoonebeek.nl/ en natuurlijk op ons nieuwe Dorpsportaal http://dorpsportaalschoonebeek.nl

Wilt u er meer over weten, klik dan hier.