Nieuwe Buren: Ongezien een bod gedaan

Deze ‘Nieuwe Buur’ zullen we op een doordeweekse dag niet gauw tegenkomen in Schoonebeek. Het kostte me dan ook best wel wat moeite om een afspraak te maken. Want Danny van den Berg is er eigenlijk alleen nog maar in de weekenden.

Het was heel toevallig dat ik hem op een zaterdag thuis trof, terwijl hij druk bezig was met latex en behang. Het kwam toen zeker niet uit om eens rustig te praten over zijn komst naar Schoonebeek. We hebben gelukkig wel een afspraak gemaakt dat op een later tijdstip wel te doen.

Chauffeur en meubelmaker
Het huis ruikt nog naar nieuw behang en verse verf. Op het, zelfgemaakte, wandmeubel staat een grote foto van de vrachtauto van Danny bij de Dorpskerk van Schoonebeek. Danny is al vanaf 1998 chauffeur en heeft heel wat ritten door Nederland en Europa gemaakt. Naast zijn chauffeurswerk leefde hij zich uit in het maken van meubels: kasten, kinderbedden, tafels, tuinmeubels, enz. Dat zie je nu nog terug in de inrichting van zijn woning. In Montfoort (Utrecht) had hij zoveel vraag naar de meubels dat hij deels chauffeurswerk deed en daarnaast een eigen zaak opzette: ‘Steigerhout Montfoort’. Maar dat werd hem toch teveel en hij koos voor het chauffeursvak.

Door omstandigheden ging Danny op zoek naar een nieuwe woning. Zijn ritten in Nederland brachten hem regelmatig in Coevorden en omgeving en deze regio trok wel heel erg om verder te kijken. “Ook de prijzen van de huizen zijn veel aantrekkelijker dan elders in het land”. Verder “heb je hier heel veel rust en heel weinig hectiek, want dat wordt in het westen steeds gekker.”

Foto: Bertha Hooijveld

Geluk gehad
Toch was het vinden van een huis nog niet gemakkelijk. Juist omdat hij alleen in de weekenden beschikbaar was, waren de huizen al snel voor zijn neus weg. “Met dit huis hebben we geluk gehad. Mijn vriendin heeft, toen ik de tip kreeg van Pat Makelaardij, een snelle bezichtiging gedaan, en toen heb ik een bod uitgebracht. En dat is geaccepteerd. Dus eigenlijk heb ik ongezien een bod uitgebracht”.

Zo snel gaan dus de huizen al van de ene naar de andere eigenaar over. Op termijn hoopt Danny op een vrijstaand huis, maar dat duurt nog even; hij is nog niet toe aan drentenieren, daarvoor is hij veel te jong!

De voorgaande afleveringen van Nieuwe Buren gingen over mensen die hun werkzame leven er helemaal of grotendeels op hadden zitten. Dat is bij Danny niet zo. Danny is met zijn 44 jaar tot nu toe de jongste geïnterviewde in deze rubriek. Hij heeft nog heel wat mooie plannen. Het mooiste voor hem is dat er plannen zijn dat zijn vriendin en hij samen gaan wonen in Schoonebeek. “Ja, want Schoonebeek heeft alles wat we nodig hebben. En het is hier heerlijk wonen, rustig, weids en het valt op dat de wijk er zo netjes uit ziet. Het is hier zo goed verzorgd.”

Ook kriebelt het hebben van een eigen bedrijf wel weer een beetje. Een naam heeft hij al: Industrieel Schoonebeek. Hij heeft plannen om in de voortuin een mooie Jaknikker te plaatsen.