Omkijken naar elkaar: BUSHBIKERS

SPONSORACTIE BUSHBIKERS SLEEN VOOR DE ME/CVS VERENIGING ZONDAG 19 DECEMBER 2021

Deze maand willen wij deze sponsoractie graag onder uw aandacht brengen omdat onze dorpsgenoot Gerco Vredeveld en zijn vrouw Lianne hierbij nauw betrokken zijn. 

Mountainbiken
Gerco en zijn vrouw zijn al jaren lid van MTB-vereniging Bushbikers in Sleen en de mountainbikesport neemt een belangrijke plaats in hun leven in. Toen Gerco in 2010 getroffen werd door de ziekte ME en het steeds minder vanzelfsprekend, zo niet onmogelijk, werd om mee te doen aan de clubactiviteiten, was het uiteraard moeilijk daar mee om te gaan. Gelukkig is Gerco een zeer positief mens en inmiddels beschikt hij over een Zoomability, dat is een 4wd-scootmobiel, waarmee Gerco ook in het bos en op het strand kan rijden. “Zo blijf ik betrokken bij Bushbikers, moedig ik mijn clubgenoten aan en film ik af en toe. Deze filmpjes belanden dan weer op internet waardoor de club en de mountainbikesport in het algemeen weer gepromoot wordt”, zegt Gerco. 

Foto: fam. Vredeveld

Wat is ME
ME is een chronische, uitputtende, complexe multisysteemziekte. Het kernsymptoom van ME is niet slechts de vermoeidheid, maar het verergeren van de klachten na (zelfs lichte) inspanning en het niet kunnen herstellen van de uitputting na een inspanning. Het gevolg daarvan is naast lichamelijke, ook geestelijke uitputting en tal van andere klachten (zie www.me-cvsvereniging.nl).

Sporten voor energie
Door de ziekte van Gerco werden de Bushbikers in Sleen geconfronteerd met ME en het idee ontstond om een sponsoractie op touw te zetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de ME/cvs Vereniging met het doel om deze ziekte extra onder de aandacht te brengen.

Startlocatie is Restaurant en Camperplaats Wielens, Dorpsstraat 19, Noord-Sleen. Meedoen kan zowel online als fysiek.

Zwiften voor energie, aanmelden via mail info@bushbikers.nl t.a.v. Peter Steenbergen
Samen met de Bushbikers fiets je 100 mile/160 kilometers mee op het online platform Zwift. De leden van Bushbikers fietsen gezamenlijk in de grote zaal van Restaurant Wielens, het is mogelijk om thuis met jouw eigen indoortrainer aan te sluiten.

Het is uiteraard niet verplicht om de gehele afstand te fietsen, je mag ook later aansluiten of eerder afhaken. Een donatie wordt uiteraard wel op prijs gesteld. Dit kan via www.dosupport.nl/me-vcs-vereniging/sporten-voor-energie-niet-voor-iedereen-vanzelfsprekend of scan de QR code.

Reinders Assurantiën “Fietsen voor Energie”
Starten voor een mooie mountainbike-toertocht van 30 of 50 km kan tussen 10.00 en 11.00 uur. De route brengt je over de mooiste single tracks en bospaden in het bos.

Speciaal voor de jeugd is er ook een 18 km route, deze start tussen 10.30 en 11.00 uur. De ervaren jeugdmountainbiker mag uiteraard ook de 30 of 50 km route kiezen. 

Kosten deelname:
30 en 50 km. € 5 , jeugd t/m 14 jr. gratis
NFTU-leden € 1 korting.

€ 1 van elke inschrijving gaat naar de ME/cvs Vereniging.

Verzorgingspost
Onderweg kom je langs een verzorgingspost waar je kosteloos drinken en een kleine versnapering kunt krijgen. Na afloop is er een fietsafspuitplek aanwezig. 

“Wandelen voor energie”
Tussen 10 en 11 uur kun je vanaf Restaurant Wielens ook starten voor een mooie wandeltocht van 10,5 km door de Staatsbossen van Sleenerzand.

Voor de jongsten is er ook een leuke puzzeltocht van ca. 2 km door Noord-Sleen. Starttijd ook tussen 10 en 11 uur.

Kosten deelname wandeltocht 10,5 km: 
Volwassenen    € 4 
18 jr en jonger   € 2 

50% van de inschrijvingskosten gaat naar de ME/cvs Vereniging.

Kosten deelname puzzeltocht

Volwassenen    € 3 
Kinderen         gratis

50% van de inschrijvingskosten gaat naar de ME/cvs Vereniging

Aanmelden kan op de dag zelf bij de startlocatie.

Verzorgingspost (alleen voor wandeltocht)
Onderweg kom je langs een verzorgingspost waar je kosteloos drinken en een kleine versnapering kunt krijgen.

Wij hopen dat u dit sympathieke initiatief wilt ondersteunen. Als u zelf niet actief kunt meedoen is geld doneren én de sporters aanmoedigen een lovenswaardig alternatief. Komt allen!