Omkijken naar elkaar: Dagcentrum Beekdal wil voor u aan het werk

Iedereen in Schoonebeek en omstreken kent ongetwijfeld het dagcentrum Beekdal van Cosis aan de Europaweg. De locatie voor mensen met een verstandelijke beperking is een vanzelfsprekend onderdeel van het dorp geworden en daarom niet meer weg te denken. Maar wist u ook dat van Beekdal tien deelnemers hun intrek hebben genomen in ’t Aole Gemientehoes?

Afbeelding met persoon, kind, binnen, jong

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het betreft een groep die wat meer behoefte had aan werk middenin de samenleving. En dat is volledig gelukt. De deelnemers helpen de beheerder met allerlei facilitaire klussen. Ze maken zalen klaar voor vergaderingen, ze helpen opruimen en doen de boodschappen. Kortom, ze zijn multifunctioneel inzetbaar. Het is een mooie plek om te werken, want zij komen veel verschillende mensen tegen overdag. Binnen het team van ’t Aole Gemientehoes is de groep volledig geaccepteerd. 

Een paar maal per week is de groep in een zijzaal te vinden waar ze voorbereidingen treffen voor de te initiëren Van Gogh Pluk- en Beleeftuin in het dorp. De groep plant zaadjes om op te kweken voor de tuin. Het is een mooie, dankbare klus waar iedereen aan kan werken. Maar deze klus zal ooit klaar zijn en omdat het tempo en de werklust er lekker in zit, willen de deelnemers graag meer klussen doen. Daarom in deze Jaknikker een oproep aan bedrijven, instanties, organisaties of overheden om werk. Wat zouden de deelnemers in ’t Aole Gemientehoes voor u kunnen betekenen?

Afbeelding met persoon, binnen, mensen, groep

Automatisch gegenereerde beschrijving

Te denken valt aan inpakwerk, mailings klaarmaken, dozen vouwen, folders klaarmaken, pakketjes samenstellen, er is veel mogelijk. De groep houdt zich van harte aanbevolen. Heeft u een klus waarvan u denkt dat het prima bij de groep kan passen of weet u het nog niet zeker en wilt u eerst nog wat vragen stellen? Bel dan tijdens kantooruren naar 06-83261582. Het moet al vreemd zijn als de groep niet op een of andere manier iets voor u kan betekenen.