Uitgelicht: Activiteitencommissie ‘t Aole Gemientehoes pakt zaken voortvarend op na coronacrisis

De activiteitencommissie van ‘t Aole Gemientehoes heeft heel wat in petto. Zij pakken na de coronatijd bestaande activiteiten weer op en presenteren bovendien allerlei nieuwe zaken. Voorzitter Marcel Heidemans en Bob Vredeveld vertellen over hun plannen.

“Ik ben komen aanwaaien”, lacht Bob. “Ik was eerder lid van De Ölietappers, die het dweilorkestenfestival De Schoone Dweil hielden. Toen de band ter ziele ging, wilde ik toch doorgaan met het festival.” Hij wendde zich tot de activiteitencommissie, die het evenement nu onder zijn hoede heeft. Een ander groot evenement is de jaarlijkse kerstmarkt.

Een van de plannen, die reeds werkelijkheid is geworden, is het opzetten van een filmhuis. “Daarvoor gebruiken we de voormalige trouwzaal waar een groot scherm komt”, vertelt Marcel. “We beginnen met een kaskraker, ‘No time to die’, de laatste Bondfilm. We hopen, dat er veel belangstelling voor is.” De eerste filmavond is op vrijdag 8 april.

Foto: Herman van Scheepen

Koken door en voor ouderen
Elke tweede dinsdag van de maand van 15.00 tot 19.00 uur is er koken voor ouderen. “Na het koken”, aldus Marcel, “kunnen zij gezamenlijk eten. Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om alleen mee te eten. Daarvoor moeten zij zich wel aanmelden en deelname kost 7,50 euro.

Knutselen en spelletjes
Op de tweede woensdag van de maand komt er een knutselmiddag voor volwassenen en op de derde donderdag van de maand van 15.00 tot 18.00 uur is er een spelletjesmiddag inclusief maaltijd, waarvoor de kosten 7,50 euro zijn.

Muziek
Beide heren vertellen, dat zij proberen op gezette tijden muziek naar ‘t Aole Gemientehoes te halen. “We hadden”, zo laat Marcel weten, “onlangs een bluegrassavond en binnenkort komt er weer een band.” Bob vult aan: “We willen verder een keer op een zondagmiddag een middag met high drinks met livejazzmuziek houden.”

Huiskamer
Toen corona uitbrak, was ‘t Aole Gemientehoes net gerenoveerd. Een domper, want er vonden geen activiteiten plaats. Maar de activiteitencommissie pakt de boel weer voortvarend op. Marcel: “We maken nog een huiskamer in de voormalige gemeentewinkel. Daar komen bijvoorbeeld een pooltafel, een dartboard en een voetbaltafel.” Verder heeft de commissie de kelder tot haar beschikking voor het organiseren van kinderfeestjes. “En we kijken of een repaircafé tot de mogelijkheden behoort.”

Greppeltocht
Marcel en Bob verkneukelen zich al bij de gedachte aan de Greppeltocht, die in het najaar wordt gehouden. “Die is bestemd voor jongeren vanaf het voortgezet onderwijs. Er wordt een route uitgezet, waarin vier of vijf stempelposten zijn opgenomen. Elk groepje krijgt een artikel mee, dat zij heel terug moeten brengen. Het wordt bijzonder, want je moet oppassen niet in de spotlights van een auto van een jager te komen. Is dat wel het geval dan moet je terug naar een vorige post.”

Foto: Esselien de Groot

Een cursus ‘Schilderen met stippen’ op mokken komt er nog en het zou mooi zijn als er bootcamps mogelijk zijn. Marcel: “We zoeken daarvoor iemand die dat wil oppakken. Alle attributen zijn aanwezig.”

Programma
Voor de komende maand staan allerlei zaken op de agenda. Zo is er op woensdag 30 maart vanaf 20.00 uur een lezing over de wolf, die de activiteitencommissie verzorgt in samenwerking met IVN Emmen/Coevorden. Gedurende het jaar zijn er meer lezingen, zoals op dinsdag 26 april over Schans Katshaar. Op zondag 15 mei is er een wandeling bij Schans Katshaar.

Voor zaterdag 23 april prijkt een pubquiz met muziekvereniging De Bazuin op de agenda. Zo is er maandelijks veel te doen. Op zaterdag 27 augustus houdt de activiteitencommissie het dweilorkestenfestival De Schoone Dweil. Dat is op dezelfde dag als de Boortorenwandeltocht.

Vrijwilligers en ideeën welkom
Door de nieuwe activiteiten zijn vrijwilligers nog steeds heel erg welkom, net als nieuwe ideeën.
Stichting Multifunctioneel Centrum ‘t Aole Gemientehoes behartigt de gang van zaken en doet de exploitatie. De activiteitencommissie geeft het programma handen en voeten. De commissie bestaat naast Marcel en Bob uit Joke Veldman, Albert Doezeman, Gonnie Heidemans, Ingrid Gelton, Ramona Rikken, Marineke Leijenhorst, Marga Piek en Henk Vredeveld.

De agenda met meer informatie staat op www.aolegemientehoes.nl/agenda.