Goeroe beleeft mooi jubileumweekend

Het jubileumweekend van Jongerencentrum Goeroe op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 maart is geslaagd. “De activiteiten zijn goed bezocht en het weer was goed, het zat aan alle kanten mee”, vertelt Yvonne Baks. Met het weekend vol activiteiten vierde JC Goeroe het 55-jarig bestaan.

GoeRoute
Het feest begon vrijdagavond met een optreden van dj Pim Verhaar. “Er waren zo’n 150 aanwezigen, vooral jongeren. Het was heel gezellig”, aldus Yvonne.

De GoeRoute op zaterdagmiddag, een puzzeltocht langs alle kunstwerken in Schoonebeek die ooit ter gelegenheid van een jubileum zijn onthuld, trok wat minder deelname. “Er waren zo’n vijftien groepjes. Aan de hand van de formulieren met allerlei vragen bepalen we wie hebben gewonnen. De winnende kinderen krijgen van ons nog een prijsje.” De GoeRoute komt overigens nog beschikbaar, zodat die alsnog gelopen kan worden.

Bijzonder kunstwerk
Op zaterdag werd nog een bijzonder kunstwerk onthuld, een richtingaanwijzer in de vorm van een bierflesje. Tussen de huidige locatie en eerdere locaties van Goeroe wordt de afstand aangegeven door een aantal bierflesjes.

Goeroe Top 55
Verder werd gedurende het weekend de Goeroe Top 55 gedraaid. Iedereen kon tevoren zijn of haar favoriete nummers doorgeven, zodat een verrassende lijst ontstond. Op nummer 1 stond een echte gouwe ouwe: L.A. Woman van The Doors, een hit uit 1971.

Reünie
De reünie op zaterdagavond was heel druk met zo’n 250 bezoekers. “We hadden muziek van de band ‘From USA’. Verder hadden we een expositie ingericht met foto’s vanaf het begin tot heden. Dat vonden heel veel mensen mooi”, laat Yvonne weten.

De pubquiz op zondagmiddag was gezellig, maar trok alleen de vaste mensen van Goeroe. De winnaar werd Bert Mulder. De afsluiting op zondagavond was met de Woodpeckers. “Dat was een drukke avond en een heel gezellig feest.”