Uitgelicht: Schoonebeek krijgt er een kandidaat voor Miss Beauty Drenthe bij!

De 21-jarige Alysha Klinge verhuist rond deze dagen van Coevorden naar Schoonebeek. Daarmee krijgt Schoonebeek er een kandidaat voor Miss Beauty of Drenthe voor 2024 bij. En dat niet alleen: het dorp krijgt er op haar woonadres aan de Westerbeek ook een schoonheidssalon, kapsalon en verhuur van galakleding bij: Abeautybar. Het zijn spannende dagen, want de finale voor Miss Beauty of Drenthe is al op zaterdag 23 december in De Tamboer in Hoogeveen.

“Ik vind het wel leuk om naar Schoonebeek te verhuizen, ik heb er al wat vrienden en klanten, dus helemaal vreemd is het dorp mij niet”, vertelt Alysha.

Vasthoudend
Zij deed in 2019 voor de eerste keer mee aan de verkiezingen. Alysha is vasthoudend: “Ik ga er volledig voor en stop niet eerder dan dat ik een kroontje heb gewonnen”, glimlacht zij. “In mijn categorie van Miss Beauty zijn er nog negen kandidaten over. Nadat je je hebt aangemeld, kijkt de jury naar de motivatie. Vervolgens is er een castingdag en worden vijftien kandidaten uitgekozen voor zowel de categorie Miss Teen als Miss Beauty.”

Alysha vertelt, dat je je moet onderscheiden. “Inmiddels kent de organisatie mij en heeft mijn groei gezien. De eerste keer was ik heel onzeker, er zijn zoveel mooie meiden. Maar nu ben ik veel zelfverzekerder. Het is bovendien mooi, dat ik een eigen bedrijfje heb. Maar het juryrapport mogen we pas na de finale inzien.” Zij vertelt, dat zij veel heeft geleerd van de verkiezingen.

Foto: Lucas Linde
Foto: Lucas Linde

Finale
Na de opening en de voorstelronde is er een dans voor de kandidaten voor Teens, gevolgd door een bikinironde. Daarna is er een dans voor de kandidaten van Miss Beauty en tot slot is er een galaronde. Er worden vervolgens vijf kandidaten gekozen. De uiteindelijke winnaar gaat door naar de nationale verkiezing.

Stemmen
Op de website van Miss Beauty Netherlands kan gestemd worden via missbeautynetherlands.com/voting-drenthe/ Deze stemming telt voor 15 procent mee in het eindoordeel van de jury. Wie de meeste stemmen heeft, krijgt de titel Miss Popularity of Drenthe 2024. De uitslag wordt tijdens de finale op 23 december 2023 bekendgemaakt. De laatste tussenstand staat online, er kan gestemd worden tot en met vrijdag 22 december 23.59 uur!

Trainingen
Er wordt wel wat van de dames gevraagd, elk weekend zijn er danslessen en catwalktrainingen. “Je moet eerst een foto sturen van jouw kleding, waarna je nog advies krijgt. Het moet kleding zijn waar je jezelf fijn in voelt. Het moet niet te bloot zijn. En: je moet goed op hakken kunnen lopen. Dat betekent veel oefenen, maar het gaat me goed af”, vertelt Alysha.

Zij vervolgt: “De make-up moet je zelf regelen. Voor de repetities moet je daarmee klaar zijn. He scheelt dat ik ook een cursus visagie heb gedaan, dus dat komt wel goed.

Opleiding
Voor haar schoonheids- en kapsalon heeft Alysha alle benodigde opleidingen gevolgd. Daarnaast verhuurt zij galakleding. “Maar ik doe momenteel ook een studie sociaal werk. Uiteindelijk wil ik met probleemjongeren gaan werken.”

Stemmen
Op de website van Miss Beauty Netherlands kan gestemd worden via missbeautynetherlands.com/voting-drenthe/ Deze stemming telt voor 15 procent mee in het eindoordeel van de jury. Wie de meeste stemmen heeft, krijgt de titel Miss Popularity of Drenthe 2024. De uitslag wordt tijdens de finale op 23 december 2023 bekendgemaakt. De laatste tussenstand staat online, er kan gestemd worden tot en met vrijdag 22 december 23.59 uur! Elke stem is goed voor 1,20 euro voor het goede doel.

Goed doel: Linda Foundation
Alle finalisten uit elke provincie zetten zich in voor een goed doel, de Linda Foundation, het wordt verwacht dat zij daarvoor zelf in actie komen. Alysha: “Ik heb een leuke bingo georganiseerd, die 300 euro heeft opgeleverd. Daarna houd ik actie, waarbij ik huis aan huis koeken ga verkopen. Dat ga ik ook in Schoonebeek doen. Mijn moeder is mijn grootste fan, zij helpt mij overal mee”, lacht Alysha, En ook vriendin Daphne helpt me heel goed.”

De Linda Foundation is het goede doel van Linda de Mol en het tijdschrift LINDA. De stichting zet zich in voor ouders met kinderen die in financiële nood verkeren. De Linda Foundation wil de gezinnen elk jaar wat onbezorgde momenten bezorgen. Afgelopen jaar werd door de finalisten van Miss Beauty en Miss Teen een bedrag van maar liefst bijna 116.000 euro bijeengebracht.

Foto: Photofab Studio’s Groningen

Meer weten over de verkiezingen? Kijk dan op www.missbeautynetherlands.com/drenthe